Comodo Internet Security 5.9

Kompletne pakiety zabezpieczające system
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 04 lut 2012, 21:34

antwyirus w tym programie to jakas atrapa. Nawet prostego pliku testowego eicar nie potrafi usunać. Wykrywa zagrozenie potwierdza sie usuń a plik i tak jest w pobranych plikach
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 04 lut 2012, 22:11

Złapał w cache przeglądarki ale zdążyła ona utworzyć plik - spróbuj go otworzyć. Prawdopodobnie się nie uda.
Awatar użytkownika
tachion
Malware hunter
Malware hunter

Post 04 lut 2012, 22:21

adrian1877

Wątpię że w tej wersji to będzie być może w 6 na pewno chodzi o implementacje programu który już jest Comodo Endpoint Security Manager
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 04 lut 2012, 22:45

no nie da ale plik jest. Skoro ma usunać to pliku powinno nie byc a nie jak drugi raz go skanuje z prawokliku to znowu wykrywa wirusa
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 07 lut 2012, 8:54

Mi Eicara bez problemu wykrywa i usuwa. A tak poza tym jak sie nie da pliku uruchomić to nie zrobi nic w systemie a o to chodzi.
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 08 lut 2012, 19:18

adrian1877 pisze:O ile dobrze pamiętam była tutaj informacja, że Comodo nie wiem od której wersji - będzie umożliwiał zarządzanie oprogramowaniem na kilku komputerach z jednej stacji roboczej. Jest to już może w tej wersji?

Możesz obsługiwać do 3 stanowisk za darmo

http://enterprise.comodo.com/security-s ... ial_be.php
Awatar użytkownika
lesiu1989
Nowicjusz

Post 13 lut 2012, 12:08

A czy w wersji 5.10 poprawia fake z aktualizatorem bo umnie dość często wyskakuje ze jest akutalizacja programu gdy klikam tak po prostu nic sie nie dzieje. Lecz za kilka godzin znów to samo ikona aktualizatora miga w trayu.
Awatar użytkownika
skeleton
Nowicjusz

Post 13 lut 2012, 12:18

Lesiu, a używasz EAM ? Bo ja miałem podobnie ale wystarczyło odznaczyć plik aktualizatora comodo z ochrony w EAM i ustąpiło.
Awatar użytkownika
lesiu1989
Nowicjusz

Post 13 lut 2012, 15:58

Skeleton gdybyś mogł jeszcze rozszyfrować dla mnie skrót EAM to pewnie bym odpowiedział bo tak nic mi na myśl nie przychodzi?
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 13 lut 2012, 15:59

lesiu1989 pisze:Skeleton gdybyś mogł jeszcze rozszyfrować dla mnie skrót EAM to pewnie bym odpowiedział bo tak nic mi na myśl nie przychodzi?
Emsisoft Anti-Malware
Awatar użytkownika
lesiu1989
Nowicjusz

Post 13 lut 2012, 16:49

Używam jedynie Malwarebytes Anti-Malware jako skaner na żądanie
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 13 lut 2012, 16:55

skeleton - kto używa COMODO i EAM na jednym systemie? :wow: EAM kiedyś było uzupełnieniem warstwy ochronnej, obecnie to kompletny pakiet zabezpieczający z dwoma skanerami.
Awatar użytkownika
skeleton
Nowicjusz

Post 13 lut 2012, 17:52

Używałem samego firewalla i defense+ bez zainstalowanego antywirusa.
Awatar użytkownika
e5200OC
Nowicjusz

Post 14 lut 2012, 20:38

aope pisze:skeleton - kto używa COMODO i EAM na jednym systemie? :wow: EAM kiedyś było uzupełnieniem warstwy ochronnej, obecnie to kompletny pakiet zabezpieczający z dwoma skanerami.

Pełno osób? Ja również mam Comodo (bez antywirusa) + min. EAM.
Zapomniałeś dodać że w wersji płatnej EAM jest kompletnym pakietem. Darmowy jest tylko skaner na żądanie.
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 23 lut 2012, 13:19

Na próbę zainstalowałem wczoraj Avasta i przytrafiła mi się dość dziwna rzecz. Otóż firewall (oczywiście skonfigurowany poprawnie) przestał filtrować i wszystko puszczał bez pytania IE, Opera itd. Utworzyłem ręcznie regułę blokującą bez efektu. Leaktest firewalla również nie zaliczył. Może to jakiś błąd, czy konflikt z Avastem?
http://wt07.wrzuc.to/obrazek/hEgak4py/Bez_nazwy-1.jpg
Sprawdziłem to samo na Outpoście (nie miałem obecnie innego) i bez problemu blokował i pytał o wszystko.
http://wt07.wrzuc.to/obrazek/bVJFsJt6/P ... fgghhl.JPG
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 23 lut 2012, 15:56

Hmm. Dziwne. Wygląda na jakiś bug ale raczej nie z zainstalowaniem Avasta tylko coś się powaliło z konfiguracją systemu. Może spróbuj wywalić i jedno i drugie i zainstalować najpierw Avasta.
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 23 lut 2012, 18:39

X26 pisze:Może spróbuj wywalić i jedno i drugie i zainstalować najpierw Avasta.

Nie pomogło...
Sprawdziłem na zaporze systemowej. Zablokowałem wszystkie połączenia wychodzące, zezwoliłem tylko usłudze AvSrv (osłona WWW?) na dostęp do internetu i wszystko zaczyna się łączyć. Wygląda to tak jakby Avast przechwycił wszystkie połączenie wychodzące. Ale dlaczego nie filtruje tego firewall?
Awatar użytkownika
lesiu1989
Nowicjusz

Post 27 lut 2012, 17:35

Witam mam problem z aktualizacja bazy danych Comodo po formacie nie zależnie czy wrzucam starą bazę i chce dociągnąć resztę czy też chce pobrać całość od nowa. Próba aktualizacji kończy się komunikatem nie można pobrać bazy wirusów sprawdź swoje połączenie internetowe.
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 27 lut 2012, 17:47

A masz może router z firewallem?

Ja miałem problem z aktywacją programu SafenSoft SysWatch i jak sie okazało była to właśnie wina firewalla na routerze.
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 27 lut 2012, 17:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pakiety Internet Security