Co myslicie o antywirusie w chmurze?

Tutaj możesz zapytać o najlepsze rozwiązanie do Twojego komputera.
Regulamin forum
Prosząc o pomoc w doborze odpowiedniego zestawu, użytkownik jest zobowiązany do wypełnienia wzoru tematu i podania następujących danych:
- posiadany system operacyjny
- zastosowanie komputera
- specyfikacja komputera (opcjonalnie)

Tematy bez wypełnionego wzorca będą usuwane.
Awatar użytkownika
wyspany
Nowicjusz

Post 12 sty 2012, 10:28

Ja korzystam z eseta w chmurze. Mam to rzem z hostingiem i Voipem i działa to bardzo sprawnie... zero zamulania, zero instalowania, zero wirusów.
Awatar użytkownika
fiodor99
Amator

Post 12 sty 2012, 10:40

no to gitara :D
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 12 sty 2012, 11:09

Cześć "wyspany" :) ładny nick :) Co do chmurki...jedyny jaki mi nie spasował to był Immunet, natomiast Panda jest wg mnie bardzo fajna - skuteczna, szybka i lekka. Teraz używam KPCD, ale w chmurze jest już sporo innych AV...to chyba ogólna tendencja teraz, żeby przechodzić na takie rozwiązanie, bo łącza stają się coraz bardziej wydajne, a cały proces aktualizacji, zgłaszania FP i w ogóle wszelkiej wymiany informacji między użytkownikiem, producentem a społecznością jest znacznie szybszy i uproszczony.
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 12 sty 2012, 14:20

Dla mnie Panda Cloud jest najlepszym wyborem, jednak nie jest ona wolna od wad. Bardzo często nie potrafi usunąć infekcji i ochrona przed exploitami mogłaby być lepsza.
Warto zainstalować wersję Pro, która dodatkowo posiada bloker behawioralny, oraz jest wolna od reklam.
Na stronie Pandy na FB jest 6-miesięczna wersja.
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 12 sty 2012, 16:38

Ja skorzystałem z tej promocji :) Zawsze to jakieś dodatkowe zabezpieczenie.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 12 sty 2012, 16:42

Twój Realtime zabija ; ], jak dla mnie za dużo tam jest wsadzone. panda jest ok, ciekawe co pokaże v2.
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 12 sty 2012, 16:57

Do normalnego korzystania starczyłby mi comodo, ale że lubię odpalać zainfekowane pliki na kompie, reszta służy mi jako dodatkowe zabezpieczenie :D
Awatar użytkownika
Waves97
Malware hunter
Malware hunter

Post 12 sty 2012, 18:20

rafikrafiki - czemu nie virtualbox?
Awatar użytkownika
marsellus
Dyskutant

Post 12 sty 2012, 18:33

Waves97 pisze:rafikrafiki - czemu nie virtualbox?

Bo prawdziwi twardziele testują na żywca :D

BTW. Ten temat to chyba reklama przed chwilą gdzie indziej widziałem identyczny :lol:
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 12 sty 2012, 18:34

Jaka reklama?
Linki wycięte :P
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 12 sty 2012, 18:35

Ostatnio postanowiłem znowu dać szansę dla Panda Cloud AV i póki co, to jestem zadowolony. Myślę, że rozwiązania takie jak antywirus w chmurze, to przyszłość w czasach, gdzie mamy coraz bardziej wydajne łącza i ogólną tendencją jest uciekanie od usług lokalnych do "cloud computing".
Jedyną wadą takich rozwiązań jest ich znikoma skuteczność w momencie braku dostępu do sieci.
Awatar użytkownika
Waves97
Malware hunter
Malware hunter

Post 12 sty 2012, 18:42

Fakt. To jest reklama. Albo mam Deja Vu :crazy:
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 12 sty 2012, 19:38

Waves97 pisze:rafikrafiki - czemu nie virtualbox?

VirtualBox stosowałem, ale mój procek nie daje rady, za duże obciążenia przy testowaniu. Więc zrezygnowałem z niego. Jak na razie testując na żywca nie złapałem infekcji, no ale to dopiero początek, więc zobaczymy za jakiś czas. Wracając do tematu to Panda dobrze się spisuje z innych chmurek nie korzystałem, bo jednak Panda była pierwszą chmurką i powinna działać najlepiej :D

Wróć do Dobór zestawu