HEZO COVER for Endpoint

HEZO COVER for Endpoint
Cena od: 108.00 zł netto (132.84 brutto)

Ochrona stacji roboczych + usługa monitoringu.  HEZO Cover to nowatorskie podejście do zagadnienia bezpieczeństwa danych Twojej firmy. Dzięki temu ... [czytaj więcej]

avast! Business Protection Plus

avast! Business Protection Plus
Cena od: 745.00 zł netto (916.35 brutto)

Pakiet rozszerzonej ochrony firmy avast! Business Protection Plus daje pełną kontrolę firmowej sieci komputerowej za pomocą nowej, obsługiwanej z prz... [czytaj więcej]

Panda Internet Security 2012

Panda Internet Security 2012
Cena od: 84.19 zł netto (103.55 brutto)

Panda Internet Security 2012 to pakiet zabezpieczeń, który umożliwia bezpieczne korzystanie z internetu (np. zakupów online czy bankowości elektroni... [czytaj więcej]

Brak liter na klawiaturze w win 7

Wszelkie inne tematy związane z bezpieczeństwem komputerowym.
Awatar użytkownika
mateusxzz
Moderator
Moderator
  • Reputacja: 23

Post 28 sty 2012, 12:51

Może ktoś coś na nią wylał i Cię nie poinformował? :>
ZTE BLADE | Andorid ICS 4.0.3
Windows 7 HP x64 | HP ProBook 4330s | Intel Core i3 2310M | 4GB RAM DDR3 | Intel HD3000 | HDD 320GB | 13.3' AntiGlare
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant
  • Reputacja: 26

Post 28 sty 2012, 13:06

slawektor pisze:Na laptopie Della (Ctrl + Shift działało jednorazowo) pomagała zmiana w opcjach regionalnych, i kurde nie pamiętam czy na programisty czy odwrotnie, ale wystarczyło zmienić i nie było problemu.

Kwestia wyjaśnienia. Dlaczego piszę o Dellu. Stawiałem klientce system. I mimo że postawiony na nowo miał tę przypadłość. Zamiast z pisał y. Pomogła zmiana na język polski (214)
Więc ustaw na polski 214. Naciśnij jednocześnie lewy Ctrl Shift gdyby jeszcze pokazywało źle i problem powinien ustąpić.
Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości. Józef Piłsudski.
Myśl samodzielnie. Norton 360 6.0.0.145
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant
  • Reputacja: 11

Post 28 sty 2012, 14:22

Eugeniusz pisze:
rafikrafiki pisze:czyżby uszkodziła się klawiatura w laptopie.

A co to za laptop? Włącz notatnik i wciskaj n razy trefne klawisze.

Asus F50z-6x106 ma ponad 2 latka i jest już po gwarancji, Próbowałem w notatniku wciskać klawisze n razy, po chwili y zadziałało, następnie t z oporami, lecz o ledwo klika razy.

Co do z, to już jest ok. A laptop nie był nigdy zalany. Pożyczyłbym klawiaturę, ale nie mam od kogo, wtedy wiedziałbym, czy to jest wina klawy, czy też nie.

Podejrzewam ctrl + c bo gdy wszystko działa to po użyciu tego skrótu literki t,o,y przestają działać. Lecz nieraz nie działają już po starcie systemu.

Dobrze, że jest klawiatura ekranowa.
Comodo IS Pro 2012
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 28 sty 2012, 14:44

Program KeyboardTest pozwala szybko sprawdzić czy wszystkie klawisze na danej klawiaturze odpowiednio działają.
Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości. Józef Piłsudski.
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 28 sty 2012, 20:13

slawektor pisze:Program KeyboardTest pozwala szybko sprawdzić czy wszystkie klawisze na danej klawiaturze odpowiednio działają.

Sprawdzałem tym programem, jak działały to i w programie też się wyświetlało, a jak nie działało to i w programie się nie wyświetlało.

ctrl + c myślę, że to po części jego wina. Bo jak go użyję to za każdym razem znikają te litery.

Myślę, że problem rozwiązany. Odpaliłem linuxa z płyty i to samo. Pozostaje zakup klawiatury. Może ktoś poleci mi jakiś model.
Comodo IS Pro 2012
Awatar użytkownika
Eugeniusz
SG PRO
  • Reputacja: 49

Post 28 sty 2012, 20:19

Jeśli to laptop to szukaj do tego laptopa :).
Fedora 16
Delphi :)
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 28 sty 2012, 20:29

Eugeniusz pisze:Jeśli to laptop to szukaj do tego laptopa :).

Do tego lapka kosztuje 118 zeta + przesyłka, jeśli trafi się taki chłam jak ta to wolę mieć oddzielną. :crazy:

Chcę jakąś przewodową Usb, bo to mi nie przeszkadza, a za bardzo nie lubię tej w swoim laptopie.
Comodo IS Pro 2012
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 28 sty 2012, 22:53

Może przetarła się lub zabrudziła tylko ścieżka. Nie działa tylko jeden klawisz. Może spróbować wyczyścić. Nie jest to trudne, Asus nawet nie przykręca je na śrubki, trzeba tylko podważyć klawiaturę w kilku miejscach.
http://www.21th.pl/?jak-wymienic-klawia ... x50-g2,155
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 29 sty 2012, 9:13

Odłączyłem klawiaturę. Nie było zabrudzeń. Prawdopodobnie to awaria. Nie wiedziałem że wymiana klawiatury to tak prosta czynność. Mam tylko nadzieję, że po zakupie nowej problem ustąpi. Bo oszaleję :D A dla Ciebie plusik za pomoc. Jak wymienię to dam znać.
Comodo IS Pro 2012
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 29 sty 2012, 9:32

W lapku jest tak samo: http://myapple.pl/komputery-apple-pytan ... atury.html
Może w jakimś serwisie jest możliwość naprawy ścieżki (lub zakup foli, nie całej klawy), wyszło by wtedy taniej. Chociaż w sumie zakup najzwyklejszej klawiatury wychodzi chyba taniej.
Pzdr
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 29 sty 2012, 9:34

Comodo IS Pro 2012
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 31 sty 2012, 14:10

Temat do zamknięcia.

Dzisiaj przyjechała klawiatura i jak widać wszystko jest ok. Myślałem że oszaleję, gdy korzystałem z ekranowej :D
Comodo IS Pro 2012
Poprzednia

Wróć do Inne