Błędy i niedociągnięcia na stronie

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące forum.
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 14 lip 2006, 11:40

Cześć!
Mam prośbę do Wszystkich odwiedzających stronę. Jeżeli zobaczysz jakiś błąd ort. bądź rzeczowy napisz o nim tutaj. :)
Sam niestety wszystkiego nie widzę :P
pzdr!
Awatar użytkownika
phancy
Amator

Post 14 lip 2006, 21:48

To ja się poczepiam :P

Strona główna:

W razie jakichkolwiek problemów polecamy nasze Forum, które oferuje 24 godzinny w pełni darmowy support dotyczący pytań problematycznych jak i tych zwykłych z zagadnień programu, IT, wszelkich problemów z wirusami, a także oferujemy sprawdzanie logów z programów typu ; HijackThis.

Ten średnik niepotrzebny.

Aktualności:

W końcu skończy³em. Wróci³em do podstawowej wersji phpbb2 i do nowej wersji newsów. Od teraz tylko do przodu :P

Zepsute kodowanie polskiej literki ł.

Wymagania:

---> Konto z uprawnieniamy administracyjnymi w sytemach Windows NT, 2000, XP

Uprawnieniami - literówka :P

Download:

AVIRA AntiVir PersonalEdition To program antywirusowy - niemieckiej produkcji, charakteryzujący się przedewszystkim niezwykłą dokładnością skanowania, ogromną ilością sygnatur (ponad 445 tysięcy), precyzją działania strażnika, mnóstwem opcji i niezwykle niskim obciążaniem zasobów komputera. Program przystosowany dla użytku domowego, tj. dla użytku osobistego, nie komercyjnego, występuje w 2 odmianach. Classic - dla każdego domowego użytkownika, jest to wersja na licencji FreeWare, oraz Premium dla użytkowników domowych, pragnących zasmakować w takim dodatkach jak m.in. wykrywanie Adware-Spyware, a także MailGuard - funkcja blokująca zagrożenia płynące z otrzymywanej przez nas poczty. Program AVIRA AntiVir PersonalEdition, jest multiplatformowy. Istnieją bowiem także jego odpowiedniki na dystrybucje Linuxa. AntiVir chroni nas przed takimi zagrożeniami* jak: - Robaki - Wirusy - wszelkiego rodzaju BackDoory i Konie Trojańskie - RootKity - Security Privacy Risk - SPR - pliki udające gry np. we Flashu, w rzeczywistości jednak wirusy - a także wszelkiego rodzaju ataki Phishingowe i fałszywe strony * - Więcej na

AVIRA AntiVir PersonalEdition to program antywirusowy niemieckiej produkcji, charakteryzujący się przede wszystkim niezwykłą dokładnością skanowania, ogromną ilością sygnatur (ponad 445 tysięcy), precyzją działania strażnika, mnóstwem opcji i niezwykle niskim obciążeniem zasobów komputera. Program przystosowany jest do użytku domowego, tj. do użytku osobistego, nie komercyjnego. Występuje w dwóch odmianach: Classic - dla każdego domowego użytkownika; jest to wersja na licencji freeware oraz Premium - dla użytkowników domowych, pragnących zasmakować w takich dodatkach jak m.in. wykrywanie Adware, Spyware czy MailGuard - funkcji blokującej zagrożenia płynące z otrzymywanej przez nas poczty. Program AVIRA AntiVir PersonalEdition jest multiplatformowy. Istnieją bowiem także jego odpowiedniki na dystrybucje Linuxa. AntiVir chroni nas przed takimi zagrożeniami* jak: robaki, wirusy, backdoory, konie trojańskie, rootkity, Security Privacy Risk – SPR, pliki udające gry np. we Flashu, a w rzeczywistości to wirusy - a także przed wszelkiego rodzaju atakami phishingowymi i fałszywymi stronami * - Więcej na

Wersja Premium posiada wszystkie cech i funkcje wersji Classic. Dodatkowo posiada: Wykrywanie Adware/Spyware, w pełni zautomatyzowaną funkcje aktualizacji programu i bazy sygnatur (można ustawić nawet co 5 min.), Funkcjie ochrony poczty e-mail, osobny serwer do ściągania aktualizacji (koniec z kolejkami), funkcje skanowania wyznaczonych obszarów w menu programu.

Wersja Premium posiada wszystkie cechy i funkcje wersji Classic. Dodatkowo posiada: wykrywanie Adware/Spyware, w pełni zautomatyzowaną funkcję aktualizacji programu i baz sygnatur (można ustawić nawet co 5 min.), funkcję ochrony poczty e-mail, osobny serwer do ściągania aktualizacji (koniec z kolejkami), funkcję skanowania wyznaczonych obszarów w menu programu.

Reszta jutro :)

Dobra ciocia phancy.
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 14 lip 2006, 22:50

phancy jesteś Boska :*
Awatar użytkownika
phancy
Amator

Post 15 lip 2006, 14:08

Konfiguracja

Jeśli ktoś myśli, że AVIRA AntiVir PersonalEdition jest trudny w konfiguracji, tkwi w ogromnym błędzie. W rzeczywistości obsługa, jak i konfiguracja, są banalnie proste. Ustawianie opcji jest bardzo intuicyjne, a to, że możliwości konfiguracji nie brakuje i jest ich bardzo dużo świadczy tylko o wielkich możliwościach tego produktu. Tak więc jeśli już raz skonfigurujemy program, dalsza praca z nim będzie czystą przyjemnością.

Jeśli ktoś myśli, że AVIRA AntiVir PersonalEdition jest trudny w konfiguracji, tkwi w ogromnym błędzie. W rzeczywistości obsługa, jak i konfiguracja, są banalnie proste. Ustawianie opcji jest bardzo intuicyjne, a to, że możliwości konfiguracji nie brakuje i jest ich bardzo dużo świadczy tylko o wielkich możliwościach tego produktu. Tak więc jeśli już raz skonfigurujemy program, dalsza praca z nim będzie czystą przyjemnością.

1. Wchodzimy do głównego okna programu, klikamy na Configuration, a następnie zaznaczamy opcję Expert Mode.
2. Rozwijamy drzewko Scan, przy wyborze Files zaznaczamy All Files - wtedy program będzie skanował każdy plik - od wykonywalnych aż po pliki obrazów.
3. Odznaczamy Ignore Offline Files - wtedy program będzie skanował pliki TEMP naszej przeglądarki. Nieprzydatna opcja, jeśli korzystamy z programu typu CCleaner, czy też Easy Cleaner itp.
4. Jako priorytet programu zamiast Low zaznaczamy Normal.
5. Action On Malware - tutaj możemy dowolnie modyfikować - ta opcja nie wpływa na bezpieczeństwo. Najlepiej jednak jest zaznaczyć Automatic i wybrać Primary Action: Quarantine, wtedy, jeśli plik wykrywany jest heurystycznie, można przesłać go w celu dalszej analizy.
6. Archives - w celu wyższego bezpieczeństwa najlepiej zaznaczyć All Archives Types. Jeśli chcemy, aby procedura skanowania przebiegała szybciej, wtedy odznaczamy Scan Archives.
7. Exception - to opcja wykluczenia, wyklucza foldery, pliki ze skanowania w przyszłości.
8. Heuristic - zdecydowanie "serce programu", bo to właśnie tutaj ustawiamy czułość analizy kodu i wykrywania nieznanych zagrożeń.
Domyślnie heurystyka jest wyłączona, jednak lepiej włączyć i zaznaczyć opcję Win32 Heuristic, a następnie wybrać z listy:
Low - heurystyka wykrywająca najbardziej podobne fragmenty kodu, do pliku z prawdziwym malware’em.
Medium - średnia heurystyka wykrywa znacznie więcej zagrożeń, jedna ze skuteczniejszych. Ustawiamy na Medium.
High - Jeśli jednak interesuje nas bardzo bezpieczeństwo komputera wybieramy tę opcję. !!!Pamiętaj!!! Wtedy program może podnosić alarmy częściej, co nie znaczy, że wykrywany plik jest wirusem!!!
!!!UWAGA!!!

Jeśli jakikolwiek plik na Waszym komputerze zostanie wykryty jako HEUR/xxx, wtedy prosimy o przesłanie pliku w zakładce Upload.

1. Rozwijamy kolejno Guard oraz Scan.
2. Tradycyjnie przy opcji Files wybieramy All Files.
3. Action on Malware - patrz pkt. 5 z zakładki SKANER.
4. Exception - patrz pkt. 7 z zakładki SKANER.
5. Heuristic - ustawiamy DOKŁADNIE tak samo, jak to było w przypadku skanera.
6. Report - pomijamy.

Upload:

System uploadowania plików został stworzony po to, aby podejrzane pliki mogły zostać przez Was wysłane do Laboratorium w celu późniejszej analizy kodu tj. sprawdzenia go pod kątem obecności na malware. Jednocześnie informujemy, że przy wysyłaniu pliku na serwer takowy powinien zostać spakowany: format obojętny i mieć rozmiar do 300 KB.

Przykład:
Plik pakujemy do formatu nazwazbioru_dzisiejszadata.zip Czyli dla przykładu: pulpit_09072006.zip
Plik powinien być zabezpieczony hasłem. Proponowane hasło to antivir

Jeżeli z jakiś powodów nie można wysłać pliku za pomocą formularza prosimy o przesłanie na następujący adres: wirusy@antivir-polska.info

Uwaga: Wymóg to zabezpieczenie archiwum hasłem! W innym przypadku skaner antywirusowy na serwerze może usunąć przesyłkę. Maksymalna wielkość paczki to 2 MB.

Już mi się nie chciało babrać w wyszukiwanie, więc poprawiłam wszystko jak leci :P
Awatar użytkownika
Stary
Amator

Post 19 lip 2006, 20:35

które �ci�le współpracujĹĄ z NaszĹĄ witrynĹĄ. Jeżeli chciałby�,

A ten problem chyba już był rozwiązany, nie??? :oczy:
Hmm...
BTW> Myślę, że warna można zdjąć :mrgreen:
Awatar użytkownika
SER
Nowicjusz

Post 20 lip 2006, 22:36

Duuuuuuuużo błędów widzę :mrgreen:

Chodzi o opisy kategorii menu :roll:

Forum -> Forum na którym można znaleść ...

I wiele innych, o których napiszę jutro, bo jestem baaaaardzo zmęczony :?
Awatar użytkownika
Stary
Amator

Post 21 lip 2006, 9:50

Serku, jeśli możesz to baaaardzo prosiumy. Sami wszystkiego nietety jak napisał Jarek
Jarek pisze:Sam niestety wszystkiego nie widzę

a to jeden o mnie zapomniał :P
Tak więc będziemy bardzo "dźwięczni" :mrgreen:
Awatar użytkownika
SER
Nowicjusz

Post 21 lip 2006, 13:18

No to jadziem :zły:

===================

Aktualności -> Aktualności ze świata Aviry (to w zupełności wystarczy).

Wymagania -> Tutaj dowiemy się, czy uruchomimy AntiVir'a na naszym komputerze.

Screeny -> Zrzuty ekranowe programu AntiVir.

Download -> Dział, w którym możemy pobrać najnowsze wersje programu AntiVir.

Konfiguracja -> W tym dziale dowiemy się, jak poprawnie skonfigurować program.

Upload plików
-> wszystko jest ok oprócz "(...) ... pod kontem malware". Zmieńcie na kątem ;)

Kontakt -> Jeżeli chcesz się z nami skontaktować, to znajdziesz tu potrzebne dane.
Awatar użytkownika
Stary
Amator

Post 21 lip 2006, 13:22

ej no SERnik to miałobyć ukazanie błędów, poki co wszystko jest Ok ;)
Więc poki co zostanie jak jest, wszystko jest dobrze...a obszerny opis może być, nie musi, ale myślimy, że jest jak jest i poki co taka wersja zostanie ;)
pZdR ;)
Poki, poki, poki - nie chce mi się synonimów szukać, albo jak to tam:P
Awatar użytkownika
SER
Nowicjusz

Post 21 lip 2006, 13:25

Łukasz -> przecież nie zostawimy strony z błędami ortograficznymi :)

Lepiej poprawić, dopóki tysiące ludzi się nie zleci :mrgreen:
Awatar użytkownika
Stary
Amator

Post 21 lip 2006, 13:27

ok, zlookamy, poprawimy, dzięki ;)
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 21 lip 2006, 13:28

SER pisze:Lepiej poprawić, dopóki tysiące ludzi się nie zleci

Racja.
Awatar użytkownika
SER
Nowicjusz

Post 21 lip 2006, 14:55

Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 21 lip 2006, 15:15

Awatar użytkownika
SER
Nowicjusz

Post 21 lip 2006, 15:22

Jarek pisze:Mi działa każdy...

Obrazek

:szok:
Awatar użytkownika
Stary
Amator

Post 21 lip 2006, 18:50

Się poprawi ;)
btw. może z komercyjnych wersji też robimy screeny + opisy, czy tylko się bawimy w Personal Products ?? :>
Wkrotce AVIRA FireWall będzie, ciekawe :P
btw. niedługo bd pracował nad opisem historii AntiVira, więc będzie super ;)
Napisałem już PMki do adminków AntiVir SupportForum, a także się skontaktowałem z panem Mathiasem Beck, który ładnie wszystko dostarczy tj. materiały dot. firmy, kiedy powstała, osiągnięcia, nagrody....pozatym poda mi dane kontaktowe starej firmy, a mianowicie HBED+v, która to do Maja br. prowadziła i wspierała produkt ;) Jednak 14 Maja AVIRA wykupiła AntiVira, na szczęście program się wzbogacił i dzięki temu jest jeszcze lepszy;)
Nie to co Ewido i Grisoft :lol:
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 21 lip 2006, 19:06

Napisałem już PMki do adminków AntiVir SupportForum, a także się skontaktowałem z panem Mathiasem Beck, który ładnie wszystko dostarczy tj. materiały dot. firmy, kiedy powstała, osiągnięcia, nagrody....pozatym poda mi dane kontaktowe starej firmy, a mianowicie HBED+v, która to do Maja br. prowadziła i wspierała produkt Wink Jednak 14 Maja AVIRA wykupiła AntiVira, na szczęście program się wzbogacił i dzięki temu jest jeszcze lepszy;)

Trzymam za słowo :!:
Awatar użytkownika
al bandi
Nowicjusz

Post 23 lip 2006, 0:28

1. Niepotrzebny akapit na początku tekstu na stronie głównej oraz w każdym newsie w dziale Aktualności.
2. Niepotrzebna spacja przed dwukropkiem albo wogóle dwukropek w tych miejscach
chciałbyś zobaczyć "czym to się je" polecamy dział : Screeny, a także opis programu widoczny w zakładce : Download. Chcesz sprawdzić jak małe wymagania ma program? Nic prostszego... z pewnością przypadnie Ci do gustu zakładka : Wymagania.

3.
Można skontaktować się z nami poprzez eMail
Nie lepiej byłoby: "Można skontaktować się z nami drogą e-mailową"? ;)
4. W dziale "Konfiguracja" można by dać screeny. Z tego co pamiętam na forum.programosy.pl Jarek podałeś link do tematu na innym forum jak ustawić AntiVir Personal Edition Classic właśnie ze screenami. Niestety link jest już nieaktualny. Jeśli chodzi o zrobienie tych screenów to nie problem - nawet ja mogę się tego podjąć. :D
5. W dziale "Partnerzy" jest stary banner Programosów (jeszcze z domeną .prv.pl). :D

To chyba wszystko. :P :)
Awatar użytkownika
kietom
Nowicjusz

Post 23 lip 2006, 23:11

To i moje spostrzeżenia

AntiVir PersonalEdition Premium with Firewall (beta)
W dziale Download znaleźć można najnowszą wersje AntiVira w wersji Premium zaopatrzonego w Firewalla. Program jest jak na razie w fazie testów więc nie polecamy go niezaawansowanym użytkownikom. Aaczkolwiek warto przetestować!
Awatar użytkownika
krisu
Nowicjusz

Post 23 lip 2006, 23:29

kietom pisze:To i moje spostrzeżenia

AntiVir PersonalEdition Premium with Firewall (beta)
W dziale Download znaleźć można najnowszą wersje AntiVira w wersji Premium zaopatrzonego w Firewalla. Program jest jak na razie w fazie testów więc nie polecamy go niezaawansowanym użytkownikom. Aaczkolwiek warto przetestować!
Następna

Wróć do O forum