BitDefender 2012 - Wersja finalna

Kompletne pakiety zabezpieczające system
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 13 gru 2011, 12:47

Instalke sciagnalem z polskiej strony BD. Po zainstalowaniu, zaktualizowaniu i restarcie komputera nadal jest build 1416, a najnowszy to 1437, ktory jest dostepny z poziomu aktualizacji... Moze niedlugo wypuszcza te wersje dla polskiej lokalizacji...

P.S. Nie wiem, czy to wina BD, ale dzisiaj system nie chce sie zaladowac... Czarny ekran przed ekranem logowania...
Aha, fajnie, przywracanie systemu nie moze zostac ukonczone :crazy: (0x8000ffff)
Uff, system sie zaladowal za piatym razem...
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 13 gru 2011, 13:00

Ja tam nigdy nie zainstaluje bita w wersji 12.Proces instalacji to chyba jakiś przedszkolak chyba tworzył. (spróbuje tego pakietu dopiero jak zobaczę czarno na białym że zostało to naprawione)
Awatar użytkownika
ReviewsAntivirus
Użytkownik

Post 13 gru 2011, 17:18

kamil10506 pisze:Mam pytanko do osób, którym BitDefender działa bezproblemowo; czy odczuwacie jego pracę podczas codziennego korzystania z komputera? Chodzi mi przede wszystkim o zużycie procesora i szybkość wczytywania stron, mniejsza o zużycie pamięci RAM ;)

U mnie wszystko jest ok, tylko musiałem wyłączyć jedną opcję w ustawieniach, bo normalnie to strasznie spowalniał wczytywanie stron.

bardok206 pisze:Ja tam nigdy nie zainstaluje bita w wersji 12.Proces instalacji to chyba jakiś przedszkolak chyba tworzył. (spróbuje tego pakietu dopiero jak zobaczę czarno na białym że zostało to naprawione)

U mnie wszystko zainstalowało się bez problemu.
Awatar użytkownika
alex1155
Dyskutant

Post 06 sty 2012, 15:41

Ach,tylko nie ten program.
Masakryczny firewall, blokowal wiekszosc aplikacji łączących sie z siecia, wolny skan w porownaniu np. z avira. Czuła,albo nawet zbyt czuła heurystyka .Długi czas dodania nowych definicji do bazy, support wysylajacy "gotowe" odpowiedzi, czesto bez sensu. W czasie testu na nowych malware wyłaczył sie i odmowił ponownego właczenia :D Dłuzsze uruchamianie komputera, ale po właczeniu sie bita wszystko działało jak nalezy.

Dodano: 06 sty 2012, 14:41

PS. A moze ktos z was wie jak najszybciej zglosic plik do analizy tej firmie?:D
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 06 sty 2012, 17:11

Awatar użytkownika
alex1155
Dyskutant

Post 06 sty 2012, 18:55

bardok206 pisze:virus_submission@bitdefender.com ?

ofc załącznik w zipie lub rar z ustawionym hasłem "infected" "malware" "virus" chyba coś takiego to było.
Zazwyczaj zglaszam im na malwarecity lub przez serwer ftp +mail i miesiac dodaja:-( Sprobuje tym mailem.
Awatar użytkownika
paradise7
Nowicjusz

Post 29 kwie 2012, 1:02

wiecie może juz coś o Bitdefender 2013 beta kiedy będzie to znaczy ja wchodzilem na ich strone i tam pisz o biuletynach wersji 2013 więc chyba mają bete 2013
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 29 kwie 2012, 9:38

Na razie nic nie wiadomo o becie. Jak wydadza publiczna, to o tym poinformuja na stronie, forum, facebooku itd
Awatar użytkownika
zbir
Amator

Post 30 kwie 2012, 22:59

W wielu miejscach w necie (tu na forum również( znalazłem informację, że Bitdefender TS 2012 posiada funkcję wirtualizacji przeglądarki. Nie widzę tej funkcji w programie. Coś mi się wydaje, że ktoś napisał, że jest, a reszta jak te małpy, przepisała i podała dalej. Ale może się mylę?
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 30 kwie 2012, 23:05

Posiada taką funkcję jest dostępna włącza się ją poprzez toolbar
Awatar użytkownika
zbir
Amator

Post 30 kwie 2012, 23:07

w jaki sposób? Możesz napisać? Korzystam z Chromu.
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 30 kwie 2012, 23:13

Nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa ale w toolbarze jest specjalny przycisk po kliknięciu którego przeglądarka uruchamia się w piaskownicy
Awatar użytkownika
zbir
Amator

Post 30 kwie 2012, 23:17

Hmmm. Ani w Chromie, ani w Firefoxie, ani w Explorerze toolbaru Bitdefender 2012 TS nie posiada.
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 30 kwie 2012, 23:20

To jakiś błąd wystąpił spróbuj przeinstalować

toolbarek być powinien a tak wygląda po odpaleniu piaskownicy

Obrazek
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 30 kwie 2012, 23:22

Jest ikonka takich dwoch kwadracikow na toolbarze, na nia klikasz
Awatar użytkownika
zbir
Amator

Post 30 kwie 2012, 23:24

Na pewno to nie błąd. Program instalowałem przed formatowaniem dysku, a dzisiaj po formatowaniu. Toolbara nie ma. Możesz pokazać, jak toolbar wygląda? MOże jest w Bitdefenderze IS? W Bitdefenderze TS nie ma :) No, chyba, że ślepy jstem
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 23:27 przez zbir, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 30 kwie 2012, 23:26

Toolbar uaktywniasz u gory wyswietlanej strony, taka mala wypustka, klikasz na nia
Awatar użytkownika
zbir
Amator

Post 30 kwie 2012, 23:29

Aaaaaaaaaa, jest! hahahaha, ale jaja. W życiu bym tego nie zauważył :) Dzięki. Kurcze, ten Bitdefender mnie coraz bardziej zaskakuje :)
Awatar użytkownika
adrian1877
Dyskutant

Post 06 maja 2012, 20:07

Programu używam od 2 dni. Bitdefender instaluje za zgodą uzytkownika dodatek do thunderbirda w postaci BitDefender Toolbar. Bardzo przydatne to to jest. Gdy otrzymujemy dziesiątki maila od "mateusz borek obstawia..." i inne - zaznaczamy jako spam i juz nie otrzymujemy z takiego adresu email śmieci w postaci takich reklam. Obecnie od 2 dni też go używam. Dla mnie program jak kazdy inny. Za dużo już ich miałem aby się czymś podniecać. Ma swoje zalety m.in safebox oraz TrafficLight (filtr anty pishingowy, malwarowy :) (ale to akurat ma bardzo duzo programów). Jak i inne "kombajny" - nie zamula na mojej maszynie. Własnie może jedyny malutki minus - też mam wylączony autopilot i nie wyświetla żadnego komunikatu aby utworzyć reguły, ale rozgryzę to.
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 06 maja 2012, 20:12

U mnie nie działa antyspam korzystam z WindowsLive,ciekawe czy mają zamiar coś z tym zrobić
PoprzedniaNastępna

Wróć do Pakiety Internet Security