Tutaj możesz zapytać o najlepsze rozwiązanie do Twojego komputera.
Regulamin forum
Prosząc o pomoc w doborze odpowiedniego zestawu, użytkownik jest zobowiązany do wypełnienia wzoru tematu i podania następujących danych:
- posiadany system operacyjny
- zastosowanie komputera
- specyfikacja komputera (opcjonalnie)
Tematy bez wypełnionego wzorca będą usuwane.
-

- Amator
25 gru 2011, 18:10
Który antywirus według was jest dobry dla kompa z zainstalowanym OA , SBie i WTF z podanych niżej:
Immunet protect 3 Plus albo free
Panda Cloud antivirus free albo pro [bo mam na 6 miesięcy jeszcze]
Co bardziej się spisze gdy prawie bezprzerwy chodze po internecie [i jestem cały czas podłączony do internetu]
chodzi mi o to by zbytnio nie zmulił go gdyż teraz chodzi całkiem nieźle..
Co polecacie [tylko z tych wyżej]
-

- Amator
26 gru 2011, 11:06
Dobrze dziękuje za rady...
Czy takie zabezpieczenia [dla słabego komputera z internetem] wystarczą gdy jestem pod naporem pendrive'ów i robaków wirusów wszelkiej maści malware ze szkoły?
[Wondershare Time Freeze 2, Online Armor Premium , SANDBOXIE , Panda Cloud Antivirus PRO] czy doinstalować coś jescze np MBAM PRO?
-

- Specjalista
26 gru 2011, 11:28
Zwróć w wolnej chwili np podczas uruchamiania programów,alikacji lub wczytywania stronek czy cpu nie idzie zbyt wysoko dzięki oa.
edit: co do av cloud to także jestem za pandą. W immunecie za każdym razem jak próbowałem się do niego przekonać to miałem jakiegoś fp. A jaką prędkością down/upload dysponujesz? Bo jeśli np mniej niż mb to warto się raz jeszcze zastanowić nad opcją cloud.
-

- Amator
26 gru 2011, 11:31
neta mam dobrego raczej w umowie napisane że +512kb/s ale jest większy transfer
a oa no troche szarpie prockiem ale wyrzucać go nie am zamiaru...już się przyzwyczaiłem
-

- Specjalista
26 gru 2011, 11:38
Ale także waży jest upload, przeważnie jest tak (możesz zrobić test wrzucając jakiś ok 20 mb plik na jakiś darmowy hosting, równocześnie próbując przeglądać neta,youtube lub coś w ten deseń)że jak uploadujesz coś wtedy w tym samym czasie twój download jest bardzo kiepski. Pamiętaj że clud nie działa tylko na zasadzie downloadu, ty także musisz wysyłać do chmury dane.
-

- Amator
26 gru 2011, 11:39
zobacze jutro bo dziś nie będe miał zbyt czasu..
-

- Specjalista
26 gru 2011, 11:44
Tylko czy to jest:
512 kb/s czy 512kB/s
Jednostki. kB/s mamy przy pobieraniu a kb/s przy np. kupnie internetu.
3 mb/s = 375 kB/s
-

- Amator
26 gru 2011, 11:47
512kB/s tak pisze..a i pobiera też nieźle... 1gb w niecałe 20-30min da rade..razem z przeglądaniem ale OA nieźle go zwalnia...
-

- Dyskutant
-

- Specjalista
26 gru 2011, 11:58
nightwhiteghost pisze:512kB/s tak pisze..a i pobiera też nieźle... 1gb w niecałe 20-30min da rade..razem z przeglądaniem ale OA nieźle go zwalnia...
Czyli internet 4 mb/s. Spokojnie download starczy. A teraz jaki upload?
-

- Amator
26 gru 2011, 12:03
oj nie wiem tego to nie sprawdzałem ale jak jest bez konfliktów [dużo ludzi na necie bądz inna sieć bo to radiówka]
to tak z 1-2 kB chyba było co sprawdzałem na speedyshare czy coś podobnego...zresztą sam usługodawca sprawdzał i powiedział że to nie jest demon szybkości [mieszkam na wsi gdzie internet jest trudno dostać ]
EDIT: 180kB/s
-

- Specjalista
26 gru 2011, 14:08
nightwhiteghost pisze:Dobrze dziękuje za rady...
Czy takie zabezpieczenia [dla słabego komputera z internetem] wystarczą gdy jestem pod naporem pendrive'ów i robaków wirusów wszelkiej maści malware ze szkoły?
[Wondershare Time Freeze 2, Online Armor Premium , SANDBOXIE , Panda Cloud Antivirus PRO] czy doinstalować coś jescze np MBAM PRO?
W takim razie zostaw ten zestawik z mbamem tylko na żądanie .
-

- Amator
26 gru 2011, 14:27
Dziękuje wszystkim temat do zamknięcia
Wróć do Dobór zestawu